Ремонт таблети

Специализиран сервиз за Вашия таблет – бързи и качествени ремонти на таблети

Екипът на Apple Express е с дългогодишен опит в сферата на ремонтите на различните марки таблети и предлагаме богато разнообразие от ремонти за таблети. Благодарение на специалистите, които работят в нашия сервиз можем да извършваме ремонти на всички марки таблети. Повече таблети са конструирани по много сходен начин с телефоните. Както при телефоните нуждата от ремонти се увеличава, така и нуждата от качествен ремонт на таблетите също. Ремонтите на таблетите са сходни с тези на телефоните и обикновено страдат от най-често срещаните проблеми, а именно – счупено стъкло/тъч/дисплей, батерия, букса и др. За съжаление в България пазарът е малък, което следователно означава и че разпространението на таблети не е голямо. Съответно и възможността от извършване на ремонт на таблет е по-малка. Поради тези причини съществува реален проблем с намирането на части. Особено голям проблем съществува за модели таблети, които са слабо разпространени.  Все пак за щастие за по-известните модели таблети има резервни части и съответно е възможно да се извърши ремонт на таблета. Също така в много от случаите, когато се налага нужда от ремонт на таблет, съществува вероятност да може да ремонтираме повредения компонент и да не се налага неговата смяна.

Apple Express предлага следните ремонти за таблети

  • Ремонт на екран(дисплей,lcd,тъчскрийн) на таблет
  • Смяна на батерия на таблет
  • Ремонт на намокрен таблет
  • Смяна/Ремонт на зареждаща букса (куплунг)
  • Смяна/Ремонт на странични бутони или Power бутон на таблет
  • Отстраняване на проблеми свързани с Wi-Fi
  • Смяна на чипове и възстановяване на вериги

Ремонт на екран(дисплей,lcd,тъчскрийн) на таблет

Съществуват различни видове начини за конфигурация на екраните на таблетите. Повечето производители на таблети  са заложили на предпазно стъкло, на което е разположен и самия тъчскрийн. Под него се намира дисплей, който визуализира самата картината. В такива случаи може да извършим ремонта на таблета, като сменим само единия компонент. Съществуват и модели, при които дисплеят, тъча и предпазното стъкло е един компонент. Съответно това не позволява смяната на един от тези три компонента. В такъв случай има нужда от ремонт на таблета и смяна на целия комплект. Без значение от заложената технология ние може да извършим ремонт на таблета Ви – професионално и в кратки срокове.

Смяна на батерия на таблет

Смяната на батерия е един от най-честите проблеми, които довеждат до нуждата от качествен сервиз за ремонт на таблета. С дългогодишна употреба на таблета, неговата батерия постепенно изразходва заложения си капацитет.  Когато това стане, започва да намалява нейната функционалност и надеждност. Напълно възможно е появата на мъртви клетки в същността на самата батерия, които на практика означават мъртви сектори на самата батерия. Това е нещо нормално, батерията е консуматив, който може да се смени и с това да се осигури безпроблемното ползване на таблета. Ако имате нужда от подобен ремонт на таблета Ви – не се колебайте, а ни потърсете на номер +359 899 2222 30.

Как да разбера, че имам нужда от смяна на батерия на таблета?

Един от главните признаци е бързото падане на батерията при леко или никакво ползване на таблета. Друг вероятен симптом, който да сигнализира, че се нуждаете от ремонт на таблета е рестартиращ таблет или забиващ на лого. Въпреки всичко е възможно е някой от тези симптоми да се дължи на друг проблем.

Смених батерията с нова, но все още пада бързо?

Възможно е проблемът да не е бил само в батерията, понякога се случва проблемът с високата консумация на ток на таблета да е причинена от самото захранване или някъде по веригата на захранване. В тези случаи трябва да се замерят веригите, да се установи проблема  и след това да се извърши ремонта на таблета.

Ремонт на намокрен таблет

На всички ни се е случвало да залеем електронна техника с течност, било то – вода, кафе, алкохол или др. В случай на намокряне – не се плашете като стане това, а просто изключете намокреното устройството и потърсете сервизна помощ и извършване на ремонт на таблета. Статистиката показва, че по-голямата част от намокрените устройства са успешно възстановени. Когато говорим за намокряне, проблемът може да идва от всевъзможни места. Един от най-вероятните проблеми е окъсена верига, която пречи на стартирането на Вашия таблет или ползването на определена функция. Понякога в следствие на взаимодействието на вода с електричество се получава окисление. Единствения начин за премахване на окисление е чрез извършване на профилактика и използване на ултразвук. Важно е да се отбележи, че при намокрен таблет е хубаво да се потърси сервизна помощ. За подобни ремонти на таблети Ви съветваме да се доверите на професионалисти.

Слагането в ориз на моя таблет ще помогне ли след намокряне?

Ако има окисление или окъсена верига, оризът няма да помогне, а само сервизна намеса може да отстрани проблема, така че не чакайте, а потърсете веднага помощ, защото времето е голям фактор при този вид проблеми. Обикновено веднага занесен намокрен таблет има до 50% по-голям шанс да бъде възстановен и ремонтът на таблета да бъде успешен.

Смяна/Ремонт на зареждащата букса (куплунг) на таблет

Една от най-разпространените причини за ремонт на таблет е проблемът със зареждането на таблета. Обикновено буксата за зареждане се разваля с течение на времето, особено когато има продължително използване на таблета. Вероятните причините за незареждащ таблет обаче  са наистина много и при нужда от ремонт на таблета е хубаво да потърсите сервизна помощ. Понякога не се внимава с посоката на вкарване на usb кабела и се поврежда самото гнездо на буксата. Друг вариант за повредата на Вашия таблет е намокряне на буксата. Също много вероятна причина е неправилно електроподаване, което е много често случващо се явление в България. Възможно е проблемът със зареждането да идва от буксата. Понякога проблемът идва някъде по веригата на захранване или самата батерия да е дефектирала и да дава проблеми. При подобни проблеми можете спокойно да се обърнете към нас за извършване на нужни ремонт на таблета Ви.

Смяна/Ремонт на странични бутони или Power бутон на таблет

Много от проблемите със страничните бутони или Power бутона са причинени от изпускане или контакт на устройството с различен вид течност. В много от случаите съществува възможност да се възстановят лентите на бутоните. Има случаи, в които подобен ремонт на таблета не може да бъде осъществен и се налага смяна на целия компонент. Понякога в следствие на тези проблеми таблетът може да загуби функция за намаляване или увеличаване на звука, или невъзможност за стартиране на операционната система.

Отстраняване на проблеми свързани с Wi-Fi връзка

Съществуват няколко варианта, в които таблетът има проблем с Wi-Fi връзката. Обикновено причината за проблема със свързването към Wi-Fi се дължи на скъсване на антената. Антената отговаря за безжичната връзка на таблета с рутера. В тези случаи имате нужда от ремонт на таблета и по-специално смяна на съответната антена. Повечето антени са стандартни и се сменят бързо и безпроблемно. За съжаление има случаи, в които Wi-Fi модула е дефектирал и се нуждае от смяна. За съжаление в повечето случаи подмяната на тези модули не е възможна и няма как да бъде извършен ремонт на таблет с такъв проблем.

kurier-iphone-serviz-gsm-serviz-remont

Имам нужда от ремонт на таблета, но не съм от София.

Няма проблем, работим с куриерска фирма Еконт. Приемаме десетки пратки всеки ден по Еконт, така че за нас не представлява никакъв проблем. Ние ще приемем таблета за ремонт, ще му направим диагностика и ще Ви потърсим след това. Времето нужно за ремонт на таблет е различно. Ако желаете да изпратите Вашия таблет, може да го направите на адреса ни – гр. София, жк. Младост 4, бул. Атанас Москов, бл. 425, магазин 5 – партер. Ако имате допълнителни въпроси относно ремонта на Вашия таблет, винаги можете да ни откриете и на 0899 2222 30.

rabotno-iphone-serviz-gsm-serviz-remont

РАБОТНО ВРЕМЕ

Пон-Пет: 10:00 – 19:00
Събота: 10:00 – 16:00

telefon-iphone-serviz-gsm-serviz-remont

ТЕЛЕФОН

lokaciq-iphone-serviz-gsm-serviz-remont

АДРЕС

ж.к. Младост 4,
бул. Ат. Москов, бл. 425