Смяна на чипове

Смяна на чипове на платката
(Micro BGA и Nano BGA)

Micro BGA и Nano BGA ремонтите представляват замяна на чипове или други компоненти, възстановяване на комуникационни писти и други. Екипът на Apple Exrpress – ГСМ СЕРВИЗ може да извършва голямо разнообразие от подобни услуги, които не се предлагат никъде другаде на територията на България. Всички така наречени “сложни ремонти по платката” се извършват под микроскоп и с помощта на сертифицирана апаратура за изпълнението на подобен тип ремонти. През годините сме доказали нашите възможности да осъществяваме успешно специфични ремонти на мобилни устройства, давани безрезултатно от клиентите за ремонт в редица други сервизи. Не е случаен и факта, че над 30 сервиза на територията на България ни гласуват пълно доверие и ползват нашите услуги. Ние сме наясно с тънкостите и сложността на извършваните от нас ремонти, но държим да уточним, че това не пречи на експресността на ремонтите. Според статистиката над 95 % от телефоните със сериозни проблеми се ремонтират в рамките на 48 часа в нашия сервиз. Ако имате непоправимо устройство – потърсете ни и ние с радост бихме се опитали да го възстановим.

 • Смяна на осветление – light ic
 • Смяна на захранване – power ic
 • Смяна на тъч контролер – touch ic
 • Смяна на мрежови чип – network ic
 • Смяна на аудио чип – audio ic
 • Възстановяване на писти
 • Смяна на други компоненти на платката

Защо да изберете смяна на чип на платката при нас?

 • Безплатна диагностика и консултаци
 • Експресна смяна на чип на платката
 • Оригинални части
 • Гаранция за чипа и смяната му
 • Достъпни цени за клиентите
 • Работим с куриерски услуги на фирма Еконт
 • Опитен персонал с дългогодишен опит
 • Промоции и отстъпки
Предимства GSM Сервиз за телефони Apple Express

Какви фактори могат да доведат до нужда от смяна на чипове на платката?

– намокряне – Най-често срещаната причина за нужда от смяна на чип платката е заливане с течност. Всеки ден се сблъскваме с най-различни случаи, които са причинени от заливане с течност. Най-често телефоните биват заливани или попадат във вода. Разбира се,  не липсват и случаи на заливане с алкохол, мляко, парфюми, олио, кока кола и т.н. Обикновено е еднакво лошо положението след заливането на телефона, без значение с какво точно сте го направили. В подобни случаи причината за спирането на работата на Вашия телефон е окъсяване на даден компонент или комуникационна верига.

– фабричен дефект – Друга възможна причина за нуждата от смяна на чип на платката може да се окаже и фабричен дефект по време на производствения процес. В много от случаите подобни дефекти могат да се оправят и да се възстанови правилната работа на мобилното устройство, но в някои ситуации за съжаления няма какво да се направи.

– некачествено зарядно – Некачественото зарядно също може да доведе до нужда от смяна на чип на платката. В много от случаите неправилно токоподаване е причина за дефектиране на редица чипове, един от които U2 чипа при айфоните. Понякога и токови удари по време на буря е възможно да предизвикат нужда от смяна на чип на платката. За щастие за 95 % от тези случаи ние сме способни да предоставим решение чрез смяна на съответния чип.

– силен удар – Друг основен фактор за нуждата от смяна на чип на платката е неправилно съхранение на мобилния апарата и допускане на сериозен удар, който в много от случаите довежда до спукването на силициевия кристал на някой от чиповете, което нарушава неговата цялост и съответно пречи на правилната му функционалност. През годините сме се сблъсквали със стотици подобни проблеми, затова при нужда от смяна на чип – не се колебайте, а ни потърсете и ние ще поемем Вашия случаи.

Специализиран GSM сервиз ремонти смяна на чипове

Как да разбера, че имам нужда от смяна на чип на платката?

По принцип няма как без нужното оборудване и нужните знания да направите стопроцентово заключение точно какъв е проблемът на телефона. Но все пак в следващите редове ще Ви предоставим някои насоки за диагностициране на проблема на Вашия телефон.

Ако телефонът работи, но няма картина и е пробвано е с друг работещ дисплей, но без промяна в проблема, то най-вероятно апаратът има проблем с веригата отговаряща за осветлението на телефона. В подобни случаи би могло да се наложи смяна на light ic чип или друг компонент по веригата на осветление

Ако телефонът работи, но няма звук нито в слушалката, нито в микрофона, то най-вероятно телефонът има проблем с веригата отговаряща за звука на телефона. В подобни случаи би могло да се наложи смяна на audio ic чип или друг компонент по веригата.

Ако телефонът работи, но дисплеят е замръзнал и не функционира и е пробвано с друг работещ дисплей, с който отново не работи тъча, то най-вероятно апаратът има проблем с  веригата отговаряща за сензитивността на тъча. В подобни случаи би могло да се наложи смяна на touch ic чип или друг компонент по веригата на тъча.

Ако телефонът не тръгва или седи на лого, или има голяма консумация, има голяма вероятност телефонът да има проблем със захранващата верига. В подобни случаи би могло да се наложи смяна на power ic чип или друг компонент по веригата на захранване.

Ако телефонът работи, но няма обхват или губи обхват, то най-вероятно телефонът има проблем с веригата отговаряща за мрежовата връзка. В подобни случаи би могло да се наложи смяна на network ic чип или друг компонент по веригата.

Има ли предоставена гаранция след смяна на чип на платката?

Както всички извършени ремонти от нас и услугата смяна на чипове има гаранция. Разбира се, гаранцията важи само и единствено за фабрични проблеми на самия чип, а не проблеми причинени от намокряне, изпускане, удряне или някакъв друг вид неправилен начин на съхранение на устройството от страна на клиента. Ако има фабричен проблем – ние ще извършим гаранционно смяна на чип на платката.

Специализиран Iphone Сервиз Смяна платка с оригинални части

Губи ли се информация след смяна на чип на платката?

При някои от сложните БГА ремонти съществува понякога тази вероятност, но екипът ни задължително ще Ви предупреди за подобна опасност. Съществува риск за Вашата информация, когато ремонта, който трябва да бъде извършен, се намира в непосредствена близост до флаш чипа. Но това е в много малка част от случаите, а в останалите случаи – Вашата информация ще остане непокътната.

Имам нужда от смяна на чип на платката, но не съм от София.

Няма проблем, работим с куриерска фирма Еконт. Приемаме десетки пратки всеки ден по Еконт, така че за нас не представлява никакъв проблем да приемем телефона за ремонт, да сменим чипа на платката, и да го изпратим обратно по Еконт. Времето нужно за смяна на чип на платката остава същото плюс един ден забавяне от Еконт. Ако желаете да изпратите Вашия телефон за смяна на чип на платката, може да го направите на адреса ни – гр. София, жк. Младост 4, бул. Атанас Москов, бл. 425, магазин 5 – партер. Ако имате допълнителни въпроси относно смяната на чипове на платката, винаги можете да ни откриете и на 0899 2222 30.

Куриер GSM Сервиз Apple Express

Сервизът ни има огромен опит в сферата на ремонтите на мобилните устройства и можем да предоставим качество на услугата, което да удовлетвори всеки клиент. Ако се нуждаете от смяна на чип на платката или друг вид ремонт – не се колебайте, а ни потърсете.

Свържете се с нас и направете своето запитване сега на номер +359 899 2222 30.